Για περισσότερο απο έναν αιώνα οι χειροπράκτες του κόσμου συστήνουν στους ασθενείς τους τον καλύτερο γιατρό του κόσμου.. εκείνον που ζεί μέσα τους, την έμφυτη εφυΐα που τους διακατέχει. 

Το υπέροχο επάγγελμα μας γιορτάζει στις 18 Σεπτεμβρίου, 122 χρόνια ζωής, σηματοδοτώντας την ημέρα που ο Δρ Ντάνιελ Ντέιβιντ Πάλμερ έδωσε την πρώτη χειροπρακτική ανάταξη το 1895 στο Ντάβενπορτ της Αϊόβα. Ασθενής του ήταν ο Χάρβεη Λίλαρντ, ο οποίος περιέγράψε στον Ντ. Πάλμερ πως είχε χάσει την ακουή του στο αριστερό αυτί  πριν απο 17χρόνια. Ενώ εργαζόταν σε μια “άβολη” θέση, σκυμμένος, αισθάνθηκε κάτι να παραχωρεί, να κάνει “κρακ” στη σπονδυλική του στήλη και συγκεκριμένα στον αυχένα. Ο Χάρβεη μετά απο αυτό το συμβάν έχασε την ικανότητα ακοής του. Ο Ντ. Πάλμερ εξέτασε τη σπονδυλική του στήλη, βρήκε τον σπόνδυλο που ήταν εκτός ευθυγράμμισης και ισορροπίας και υπέθεσε πως αυτή ήταν η αιτία της κώφωσης του Χάρβεη. Ο Ντ. Πάλμερ έκανε την ανάταξη του σπονδύλου και η ακοή του Χάρβεη επέστρεψε σχεδόν αμέσως! 

Τόσο επιτυχής ήταν η ανάταξη που ο Δρ. Ντ. Πάλμερ σκέφτηκε ότι είχε βρει τη θεραπεία για τη κώφωση. Από εκείνη τη στιγμή, ο ίδιος, αφιερώθηκε στον εντοπισμό και την επαναφορά “ευθυγράμμισης” και λειτουργικότητας της σπονδυλικής στήλης, έχοντας συναρπαστικά θετικά αποτελέσματα σε μια μεγάλη ποικιλία προβλημάτων υγείας. Ο Ντ. Πάλμερ ανακάλυψε ότι η χειροπρακτική δεν ήταν στην πραγματικότητα θεραπεία για τίποτα, αλλά τρόπος για να επιτρέψει στο σώμα να λειτουργήσει καλύτερα αφαιρώντας τις παρεμβολές στο νευρικό σύστημα που προκαλούνται απο δυσλειτουργία της σπονδυλικής στήλης. Αργότερα, ο γιός του Ντ. Πάλμερ, ο Δρ. Μπάρλετ Τζόσυα, πιστώνεται ως ο “δημιουργός” της επιστήμης της χειροπρακτικής. Τις επόμενες έξι δεκαετίες ο Μπ. Τζ. Πάλμερ ερεύνησε και ανέπτυξε τη χειροπρακτική στο επάγγελμα που είναι σήμερα.

Τα γενέθλια είναι μια μεγάλη υπενθύμιση για να να γιορτάσουμε την μέχρι τώρα πορεία μας, να τιμήσουμε τους “γίγαντες” του παρελθόντος και το έργο που έκαναν για να μπορούμε, εσείς και εμείς, να επωφελούμαστε σήμερα απο τη χειροπρακτική.

Ένας λόγος που προσωπικά μου αρέσουν όλα τα γενέθλια είναι γιατί αποτελούν την κατάλληλη ευκαιρία να δείξεις ευγνωμοσύνη για τις ευλογίες στη ζωή, έτσι λοιπόν και με αυτά σήμερα. Εσείς για τι λέτε ευχαριστώ στη ζωή σας πιο πολύ; Δείχνετε την αγάπη σας προς τον εαυτό σας και την οικογένεια σας προσφέροντας την βέλτιστη δυνατή λειτουργία του οργανισμού σας;

Ένα απο τα πράγματα για το οποίο είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων είναι το προνόμιο μου να δουλεύω με την εκπληκτική, έμφυτη ικανότητα του σώματος να αυτοθεραπεύεται και να αυτορυθμίζεται. Είμαι ευγνώμων που ο χειροπράκτης σέβεται τον “εσωτερικό γιατρό” που ζει μέσα στον καθένα μας και αφαιρώντας την παρεμβολή στο νευρικό σύστημα, το σώμα μας μπορεί να λειτουργήσει με τις βελτιστές δυνατότητες του. Είμαι ευγνώμων που μπορώ να εξυπηρετήσω άτομα και τις οικογένειες τους βοηθώντας και υποστηρίζοντας τους στο ταξίδι της υγείας. Είμαι ευγνώμων που εκείνη την ημέρα, σαν σήμερα πριν απο 122 χρόνια, ο Ντ. Πάλμερ είχε την έμπνευση να πραγματοποιήσει την πρώτη χειροπρακτική ανάταξη!

Ο Μπ. Τζ. Πάλμερ, το έθεσε πολύ ωραία…

¨Η ομορφιά της Χειροπρακτικής είναι το γεγονός ότι λειτουργεί με φυσικά μέσα. Δεν βάζει τίποτα νέο στο σώμα, ούτε αφαιρεί φυσικούς αδένες ή όργανα. Η Χειροπρακτική απελευθερώνει απλώς τις δυνάμεις της ζωής μέσα στο σώμα, θέτει ελεύθερη τη ροή της νευρικής ενέργειας και αφήνει τη φύση να κάνει τη δουλειά της όπως ξέρει, με φυσιολογικό τρόπο.”

Είναι τόσο απλό!

Σας προσκαλούμε να γιορτάσετε μαζί μας αυτά τα γενέθλια. Την Τετάρτη 20/09 στις 19.30 δίνουμε την ομιλία, Η Μεγάλη Ιδέα, στο Ithaca Chiropractic Center, ελάτε να σας κεράσουμε, να μας γνωρίσετε και να μάθετε πως η Χειροπρακτική μπορεί να σας βοηθήσει. Δεν μπορείτε να παρευρεθείτε αλλά έχετε απορίες; Μη χάνετε άλλο πολύτιμο χρόνο απο την καθημερινότητα σας, καλέστε μας σήμερα στο 22210-87068 για οποιοδήποτε θέμα δικό σας ή αγαπημένου σας προσώπου που θέλετε να συζητήσουμε. Θα χαρούμε πολύ να φανούμε χρήσιμοι και να σας εξυπηρετήσουμε.