downloadΌλοι έχουμε ακούσει «Ένα μήλο την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα!», γιατί όμως η φράση αυτή δεν ισχύει και τόσο τους χειμερινούς μήνες; Γιατί έχουμε την τάση για κρυολογήμα, συνάχι και γρίπη περισσότερο τον χειμώνα σε σχέση με τις άλλες εποχές του έτους; Και απο τι στιγμή που θα μάθουμε την απάντηση στο ερώτημα αυτό, τι μπορούμε να κάνουμε για να διατηρήσουμε μακριά αυτά τα κρυολογήματα;

 

Θα σας μιλήσω σήμερα για τις τρείς κύριες αιτίες που έχουμε αυτά τα συμπτώματα κάθε χρόνο τέτοια εποχή.

 

  1. Ο καιρός. – Το χειμώνα περνάμε πολυ περισσότερο χρόνο μέσα. Το δέρμα μας όμως χρειάζεται ήλιο! Η ηλιοφάνεια επηρεάζει άμεσα το πως λειτουργεί η φυσική άμυνα του οργανισμού μας, το ανοσοποιητικό σύστημα. Το εκτεθειμένο δέρμα απορροφά το φως του ήλιου και το μετατρέπει σε βιταμίνη D.

 

Πρόβλημα: : Αν το δέρμα μας δεν έχει την ευκαιρία να απορροφήσει την ηλιοφάνεια, τότε το ανοσοποιητικό σύστημα λειτουργεί λιγότερο αποτελεσματικά.

Λύση: Ρωτήστε έναν ειδικό εάν θα μπορούσατε να επωφεληθείτε απο κάποιου είδους συμπληρώματος και αν ναι ποιό.

 

  1. Όλοι μαζί. – Το φθινόπωρο και το χειμώνα περνάμε περισσότερο χρόνο κοντά ο ένας με τον άλλον. Τα παιδιά είναι μαζεμένα όλα σε μια τάξη και οι μεγάλοι όλοι σε ένα σπίτι (ή μια ταβέρνα). Όπως και να έχει αλληλεπιδρούμε ο ένας με τον άλλον σε πολύ πιο περιορισμένους χώρους.

 

Πρόβλημα: Έχετε ήδη ένα εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα εξαιτίας της μειωμένης βιταμίνης D και ξοδεύετε χρόνο με ανθρώπους σε κλειστούς χώρους που μπορεί να είναι συναχωμένοι!

Λύση: Να θυμάστε να δίνετε πάντα στον εαυτό σας χρόνο προσαρμογής και ξεκούρασης απο τη μία έξοδο στην άλλη. Ελαχιστοποιήστε τις πιθανότητες να έρθετε αντιμέτωποι με άτομα που μπορεί ήδη να βιώνουν συμπτώματα κρυολογήματος.

 

  1. Αυξημένο άγχος. – Μαζί με τον χειμώνα έρχονται και γιορτές. Μέσα στο «συνηθισμένο», καθημερινό άγχος της δουλειάς, οικογένειας έρχονται επιπλέον έξοδα, δώρα, συναντήσεις, τραπέζια με συγγενείς.. Το άγχος καταστέλλει δραματικά το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Έτσι, εάν έχετε έρθει σε επαφή με ένα μικρόβιο είναι λιγότερο πιθανό να το παλέψει το σώμα σας γρήγορα και χωρίς συμπτώματα.

 

Πρόβλημα: Το άγχος καταστέλει το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Λύση: Ελέγξτε ότι το νευρικό σας σύστημα λειτουργεί στο 100% για να διαβεβαιώσετε ότι δεν υπάρχει υποβόσκων παράγοντας που να προκαλεί άγχος και στρες στο σώμα.

 

Όπως μπορείτε να καταλάβετε, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που παίζουν ρόλο στη διατήρηση της υγείας. Ας επικεντρωθούμε λοιπόν στον πιο σημαντικό. Το σώμα μας υποτίθεται ότι καταπολεμά τους ιούς, βακτήρια, μικρόβια που συναντάμε καθημερινά. Στην πραγματικότητα, παλεύει με αυτά συνεχώς! Ξέρετε ότι καρκινικά κύτταρα δημιουργούνται καθημερινα στον οργανισμό μας;; Και ότι το σώμα μας βρίσκει αυτά τα κύτταρα, τα καταστρέφει και εμείς απαλλαγόμαστε απο αυτά χωρίς ποτέ να πέσει στην αντίληψη μας;;!! Μέχρι και τρελό θα μπορούσε να το χαρακτηρήσει κανείς! Όλα αυτά ελέγχονται απο το νευρικό μας σύστημα, δηλαδή τον εγκέφαλο και τα νεύρα στο σώμα μας. Αν αυτο το σύστημα είναι υπεύθυνο για την διατήρηση της υγείας μας, δεν νομίζετε ότι θα ήταν καλή ιδέα να βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί σωστά; Εγώ ναι.

Εάν ποτέ δεν έχετε ελέγξει τη λειτουργία του νευρικού σας συστήματος θα χαιρόμουν πολύ να είμαι εγώ αυτή που θα το κάνω! Κάθε Τετάρτη, στις 19.30, στην ομιλία «Η Μεγάλη Ιδέα» που γίνεται στο Ithaca Chiropractic Center, όλοι οι παρευρισκόμενοι μπορούν να υποβληθούν σε μία ηλεκτρονική αξονική υπέρυθρη θερμογραφία χωρίς χρέωση. Στο κάτω κάτω, τι έχετε να χάσετε; Η πληροφόρηση αποτελεί δύναμη, δεν θα θέλατε να μάθετε εαν υπάρχει κάποιος λόγος που αρρωσταίνετε συνεχώς;

Κρατήστε τον οργανισμό σας ισχυρό αυτή την εποχή έχοντας τα παραπάνω υπόψιν σας!!